Historiek

Historiek !
Fabrilens werd opgericht in 1968. Het vooropgestelde doel was de aanmaak en de verdeling van ooglenzen. Van ronde kunststof stangen (PMMA) werden schijfjes gezaagd en met de voor die tijd fijn afstelbare draaibankjes werden lenzen aangemaakt. Enkele gedreven en getalenteerde ophtalmologen en optometristen volgden van kortbij de draagtests op bij vrijwilligers. Harde lenzen dragen sprak aan en na een korte inloopperiode kon Fabrilens vlot beantwoorden aan elke specifieke vraag, precies op maat voor de lensdragers. Naarmate de vraag toenam werd bijzonder technisch materiaal aangekocht voor de productie. Doorgroeien was niet meer te stuiten.

Op wereldniveau werden de “stangen kunststof” vervangen door de meer moderne polymeer buttons, met een doelgerichte samenstelling en voorbehandeling. Doorbrekend was het verbeterende kenmerk van de zuurstofdoorlaatbaarheid.

Actueel !
De directie en het team van Fabrilens Evolutions blijven geloven in de nood aan zowel vormvaste zuurstofdoorlaatbare als in maatwerk zachte contactlenzen. De mogelijkheden die vandaag kunnen worden aangeboden voor het verbeteren van de visus bij een onregelmatige cornea zoals na een operatief ingrijpen van enkele jaren terug (KeraSoft IC), het steeds breder leverbereik van maandlenzen, zowel sferisch als torisch (Lens 55) en het leverbereik van vormvaste contactlenzen (FabriFlex) en duurzame contactlenzen (HydroWave – DuraWave) zijn bijzonder toereikend. Voor zij die het beste willen van beide zijn er vandaag de Hybride contactlenzen die de voordelen van de beide verenigen.

Bovenop is er de ervaring die aangeboden wordt als ondersteuning voor elke aanpassing en de leerzame workshops die met regelmaat worden georganiseerd om de kennis van de deelnemers te verrijken. ( Geen lidmaatschappen, maar kosten gedeeld door aantal deelnemers)

Copyright © – Webdesign by WiThservice.be

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.